Veelgestelde vragen van klanten die jou zijn voorgegaan

Onze schaduw doeken zijn gemaakt van Allweather Tech polypropyleen stof met een gewicht van 270 gram/m2, een innovatieve en milieuvriendelijke stof. Deze is erg waterdicht tot een waterkolom van 500 ml en dat is een erg hoge maatstaaf. Bij regen is het belangrijk om twee van de 4 punten minimaal 30% lager te zetten. Dit zorgt voor een goede waterafvoer en voorkomt waterzakken.
Onze schaduwdoeken zijn gemaakt van polypropyleen stof en kunnen daardoor niet tegen direct open vuur. Wanneer je een heater plaatst, hou dan voldoende afstand van het zeildoek.
Alles wat we maken is op maat. SchaduwOpMaat.com kan vooral nauwkeurige richtprijzen geven. Middels foto’s en m2 voor de te overkappen ruimte geeft ons inzicht in de materialen en dus ook de totale kosten.
Een schaduwdoek gaat onder ideale omstandigheden mee tussen 5 en 15 jaar. Het zeildoek van SchaduwOpMaat.com is windbestendig tot 60 km per uur. Dit komt in de zomermaanden amper voor. Wanneer je dan het zeil eenvoudig even verwijderd verlengt dit absoluut de levensduur. Ook het tussendoor reinigen en impregneren verlengt de levensduur.
Onze schaduwdoeken beschermen zowel tegen Infrarood (IR) als Ultraviolet (UV-A en UV-B) straling met de hoogste normering van UPF50+. UPF betekent Ultraviolet Protection Factor. UPF50+ is de hoogste normering. Deze factor houdt 98% van de UV straling tegen. Ons ventilerend zeildoek geeft een verkoeling tot 37%. Doordat het zeildoek volledig instelbaar is in hoogte, kan je op elk moment de gewenste schaduw creëren.
Schaduwdoeken zijn niet alleen gemaakt tegen de zon en regenbestendig, maar ze zijn ook bestand tegen harde wind. Al onze schaduwdoeken zijn gecertificeerd tot een windsnelheid tot 60 km per uur. Dit wil zeggen dat tot deze al erg harde wind het doek buiten kan laten hangen en niet hoeft af te halen. Het is niet alleen bij regen maar ook bij wind van belang dat je het doek op 2 punten minimaal 30% lager hangt. Dit geeft een aerodynamische werking en heeft de wind minder vat op het doek. Ook is deze stand van belang bij regen voor een goede waterafvoer en het voorkomen van waterzakken. Laat bij hierom bij wind en regen nooit het zeildoek hangen op 4 gelijke hoogtes.
Je kan bij ons kiezen uit 4 kleuren. Dit zijn de kleuren Wit, Ivoor(gebroken wit), Cloud(licht grijs) en Beige. Mooie lichte kleuren die in de zomer de vakantiesfeer versterken in jouw omgeving.
Ja, onze schaduwdoeken zijn vergunningsvrij voor gebruik bij een woning. Dit komt omdat wij gebruik maken van sterke grondfunderingsschroeven, die ook weer verwijderbaar zijn. Wanneer wij een mast zouden zetten op gestort beton, dan wordt dit als een bouwwerk aangemerkt en is er een vergunning nodig. Daarnaast zijn onze oplossingen geen permanente oplossingen.